Sea of ​​Thieves İçin Başlangıç ​​Rehberi

Kooperatif korsanlık simülatörü Sea of ​​Thieves, oyuncuları başlar başlamaz tahtadan okyanusun derinliklerine düşüren bir oyun. Oyunda yelkencilikten yolculukları tamamlamaya kadar birçok şeyin nasıl çalıştığına dair çok az açıklama var veya hiç yok. Tüm bunlar Sea of ​​Thieves’i ilginç kılan şeyin bir parçası oluyor. Siz oynadıkça deneyimleri yaşıyor ve topluyorsunuz.

Deniz savaşlarını kazanmak, yağmacılardan kaçmak, hazine toplamak. Sea of ​​Thieves’te iyi korsan olmak istiyorsanız öğrenecek çok şey var. Neyse ki bu ipuçları sizi bir mürettebata katıldığınızda etkili bir denizci, usta bir kavgacı ve akıllı bir korsan yapacak. Yalnız başına gitmenin de avantajları elbetteki var.

Sea of Thieves Oyununda Öğretici Görevle Başlayın

Sea of ​​Thieves, ilk başlayan korsanlar için Maiden Voyage adlı öğretici bir görev eklemek için zaman bulmuştu. Bu eğiticinin ne kadar yararlı olduğunu abarttığımızı düşünmeyin : Geminizi nasıl yelken açacağınız konusunda size yol gösteren ve yeni oyuncuların dünyayı olduğu gibi daha iyi tanımasını sağlayan PvP oyuncularına ulaştırmadan öğreten güvenli bir görevdir. Ayrıca giymek için özel bir ganimet alma şansınız da var! İlk önce çeşitli etkinlikler için tüm kontrolleri alıp ustalaşmak biraz korkutucu olabileceğinden bu modu atlamamanızı kesinlikle öneririz.

Hiçbir Şey Yapmıyorsanız Yelkenlerde Çalışın

Herkesin geminizdeki rolünü bilmesi için bir yolculuğun başlangıcında işleri ayarlamak kullanışlıdır ancak Sea of ​​Thieves’in gerçeği şu ki çoğu zaman bir noktadan diğerine koşarak ne geliyorsa onunla ilgileniyor olacaksınız. Siz kendinizi birkaç dakika içinde kendinizi sık sık ufku tararken, rota düzeltmeleri yapmak için bir saniyeliğine tekerleği tutarken ve onarımlar yapmak veya haritanızı kontrol etmek için güvertenin altına inerken bulursunuz.

Bir mürettebatın her üyesinin üzerinde olması gereken görev yelkenlerde çalışmaktır. Özellikle büyük gemilerde, etkili olabilmek için hız ve manevra kabiliyetini sürekli olarak dengelemeniz gerekir ve bu daha sıkı dönüşler yapmak için yelkeni kesmek ve daha fazla rüzgar almak için yelken açılarınızı ayarlamak anlamına gelir. Bir savaş durumunda, düşmanlara ateş etmek için açılıyken ateş etmekten kaçınmaya çalışırken yelkenlerinizi kontrol etmek çok önemlidir. Herhangi bir anda yapacak bir şeyiniz yoksa, yelkenleri kontrol ettiğinizden ve onları çalıştırmak için mürettebatınızla iletişime geçtiğinizden emin olun.

Sea of Thieves Oynarken Her Zaman Bir Gözcünüz Olsun

Korsan hayatı, eşyalarınızı çalmak isteyen veya genel olarak sizi rahatsız eden birçok korsan içerir. Denizde çevrenizdeki diğer gemilerin konumlarının farkında olmak hayatta kalmak için çok önemlidir. Deniz yolculuğunun neticesi gemilerin size ulaşmasının uzun zaman almasıdır. Bu nedenle genellikle tepki vermek için zamanınız olur (yalnızca başkalarının geldiğini görürseniz). Bir hedef peşinde koşmak için geminizden ayrıldığınızda en iyi taktik gemiye bir gözcü bırakmaktır. Bunu yapmazsanız, insanlar geminin dışındayken veya sudayken kendinizi pusuya düşürme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu da sizi batırabilir, öldürebilir ve soydurabilir. Her zaman en göz alıcı iş değildir ancak hayatta kalmak için nöbet tutmak çok önemlidir.

Silahlarınızı Dikkatli Seçin

Sea of ​​Thieves’i başlattığınızda bir cutlass ve bir çakmaklı tabanca alırsınız ancak geminizin ambarında sizi bekleyen bazı ek silah seçenekleriniz vardır. Kalyonda, geminin ön tarafındaki orta güvertede silah dolabını bulacaksınız; burada cephane doldurabilir ve silah tamamlayıcılarınızı değiştirebilirsiniz.

Zaman Kazanmak ve İyi Bir Yemek İçin Geminizde Yemek Pişirin

Her gemi güverte altında küçük bir fırın ve tavada kızartma ile gelir. Bu seyahatlerinizde bulduğunuz yiyecekleri, özellikle de çiğ yemeye çalıştığınızda kusmanıza neden olabilecek etleri kızartmanın harika bir yoludur. Seçenekler arasında yılanlar, kurtçuklar, balık, köpekbalığı, tavuk ve domuz eti bulunuyor. Bu etleri kızartmak onları yemelerini güvenli hale getirecek ve daha fazla sağlıklarını geri kazanmalarına olanak tanıyacaktır. Bu nedenle geminize dönerken ızgaraya eti koymak iyi bir fikir olsa gerek. Bununla birlikte ne pişirdiğinizi de izlemeniz gerekir, böylece ne zaman bittiğini (renginden) bilirsiniz ve yanmadan önce ızgaradan çıkarırsınız.

Gemiden Ayrılmadan Önce Güllelerinizi ve Tahtalarınızı Atın

Geminiz her oyuna başladığınızda onarımlar için kalaslar, sağlık için muzlar ve savaş için gülleleri ile doludur. Ancak bu stok yolculuklarda ve savaşlarda aceleyle tükenebilir. Karakterinizin üzerinde yalnızca belirli bir eşya taşıyabilirsiniz (beş tahta, beş muz ve 10 gülle). Bu nedenle en iyi çözüm, ceplerinizi boşaltmak ve geminizden her ayrıldığınızda sahip olduğunuz her şeyi stoklarınızı yenilemek için harcamaktır. Ayrılmadan önce her şeyi attığınızdan emin olun çünkü adadan bir ton kaynağı hızla geminize stoklayacaksınız.

Bazı Sandıkların Titiz Bir Bakıcılığa İhtiyacı Olduğunu Unutmayın

Nadir bir hazine sandığı bulmak harika bir deneyimdir ancak bazı sandıklar diğerlerinden daha tehlikelidir. Geminizdeyken çeşitli olumsuz etkilere neden olan bir dizi “lanetli” sandık vardır. Üzüntü sandıkları ağlayacak ve ambarı yavaşça suyla dolduracak. Öfke sandıkları herhangi bir uyarı yapmadan alev alabilir ve tüm gemiyi ateşe verebilir. Diğer çeşitli lanetli sandıklar da gelecekteki güncellemelerde görünebilir. Alışılmadık bir sandık bulursanız, adını kontrol edin ve geminizde herhangi bir soruna neden olacaksa buna hazır olarak alın. Bu sandıklardan en kısa zamanda kurtulmak da çok iyi bir fikirdir.

Takipçilerinizi Şaşırtmak İçin Barut Varilleri Kullanın

Adaları keşfederken kırmızı barut fıçıları bulacaksınız. Bunlar düşmanları havaya uçurmak için yanınıza alabileceğiniz öğelerdir. Toz variller son derece uçucu ve tehlikelidir ancak aynı zamanda son derece kullanışlıdır. Örneğin, düşman gemilerine isabet ettiklerinde büyük hasar verecek mayınlar oluşturmak için kovalarken onları geminizin arkasına bırakabilirsiniz. Barut varillerinin bir başka harika kullanımı da bir düşman gemisine bindiğinizde onları yanınıza almaktır. Bir namluyu düşman ambarında bomba olarak kullanın ve hepsini tek bir patlamada batırın.

Sea of Thieves Oynarken Ufku Sürekli Tarayın

Açık denizlerde bulduğunuz korsanlarla savaşmak zorunda değilsiniz, ancak her zaman savaşa hazır olmalısınız, çünkü bir savaş başlatmak her zaman size bağlı değildir. Ambarınızda kargo bulunduğunda, özellikle savunmasız hale gelirsiniz, çünkü geminiz batarsa ​​veya biri onu çalmayı başarırsa onu kaybedebilirsiniz. Bu nedenle, kitinizdeki en önemli araç dürbündür ve ne zaman yelken açarsanız kullanın, onu elinizin altında tutmalısınız. Her zaman uzaktaki gemileri arayın ve mümkün olduğunca konumlarını ve yönlerini ölçmeyi unutmayın. Dikkatli olursanız, genellikle uzun bir yoldan gelen gemileri görebilirsiniz. Başkalarının nerede olduğunu bilmek ve onlara göz kulak olmak, sulu bir mezardan kaçınmanın ilk adımıdır.

Fırtınalar Sırasında Hasar Olup Olmadığını Kontrol Edin

Sea of ​​Thieves’te fırtınalar sizi oldukça alt üst edebilir. Pusulanızı devreden çıkarabilir ve görünürlüğünüzü ortadan kaldırabilir. Bu da navigasyonu imkansız kılar ve denizler ne kadar sertleşirse, geminiz sadece yelkenle daha fazla hasar alır. Fırtına durumunda güverte altındaki gövdenizin bütünlüğüne dikkat edin. Muhtemelen sızıntıları yaşarsınız ve eğer dikkat etmezseniz, aceleyle bol su içebilirsiniz. Fırtınalar ayrıca kalyonun orta güvertesi veya şamandıranın navigasyon haritasının arkası gibi normalde göremeyeceğiniz yerlerde geminize zarar verme eğilimindedir. Bu delikler hızlı bir şekilde sızmaz, ancak onarılmazlarsa yine de ölümcül olabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir